sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Viisi norsua kuplavolkkarissa - postaus komeroremontista

Enpä ole taas pitkään aikaan kirjoittanut kumpaankaan blogiini. Niinhän sitä sanotaan, että tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Nyt kuitenkin pidemmittä höpinöittä asiaan ja uutta kirjoitusta pukkaamaan.

Rouhiaisen Eve on kevään aikana kirjoittanut asuntonsa putkiremonttiblogia. Se blogi on hyvä ja lukemisen arvoinen ja löytyy täältä http://rahareika.blogspot.fi/. Koska meille on tulossa komeroremontti, käytän nyt tämän yhden postauksen (aijai, kun alkaa termistö olla hallussa) komeroremonttimme pohtimiseen.

Muutimme tähän asuntoomme noin 19 vuotta sitten. Siihen aikaan ei asunnon ulkopuolisiin tiloihin kuten välinevarastoon tehtäviä korjauksia laskettu vammaispalveluissa tarkoitettujen asunnonmuutostöiden piiriin kuuluviksi. Meidänkin talon kellariin on portaat, mutta ei esimerkiksi porrashissiä. Saimme kuitenkin asuntoomme muutaman ylimääräisen komeron. Näiden komeroiden asentamisessa tuli kuitenkin asennusvirheitä, koska ne myönnettiin aikanaan asunnon muutostöinä ja asennettiin kiinteästi ilman sokkelia, suoraan lattiaan ja siten, että ne ovat ainakin osittain vasten kylmiä ulkoseiniä. Kun lisäksi rakennusvaiheessa jätettiin rakennuselementtien alta eristys ja bitumilevy pois, on näistä komeroista ollut vuosien mittaan harmia ja vedosta johtuvaa hammasten kalinaa. Ne on nämä kunnalliset vuokratalot tällaisia.

Viime syksynä ja talvena meillä sitten kävi jos jonkinlaista äijää ja heppua kuvaamassa ja mittaamassa ja toteamassa komeroiden olevan virheellisesti asennetut. Alan pikkuhiljaa toivoa asioiden etenevän sanoista tekoihin ja suunnittelusta toteutukseen, jos vain saisin ne asiasta vastaavat tahot kiinni. Aluksi riittäisi, että saisimme jonkinlaisen aikataulun remontista. Tuo tieto on hyvin tärkeä avustajatilanteen epävarmuuden vuoksi.  Myös tiedot sellaisista seikoista kuin: kuinka kauan komeroremontti kestää, miten paljon remontoitavia huoneita joudutaan tyhjentämään remontin tieltä ja joudummeko muuttamaan remontin ajaksi jonnekin muualle auttaisivat asiaa.

Sitten työhuoneen ison kirjahyllyn tyhjentäminen ja kahdeksan vaatekomeron sisällön tunkeminen kolmeen jo täynnä olevaan komeroon kaivaa vain omaa napaamme ja on pelkkää ärräpäätä ja vaikeusasteeltaan jotakuinkin samaa luokkaa, kuin viiden norsun mahduttaminen rullatuolin asemasta kuplavolkkariin.

1 kommentti:

  1. Täälläkin remonttia pukkaa. Ymmärrän tunteen. Terveisin - Une

    VastaaPoista